IIR maskers (medische mondmaskers) - 50 stuks

€10,50 Excl. btw

Het Type II R masker is een chirurgisch mondneusmasker. Het heeft als doel om de uitgeademde lucht te filteren en de omgeving van de drager te beschermen tegen druppels die ontstaan bij spreken, hoesten en niezen. Het is niet geschikt als ademhalingsbeschermingsmasker zoals het FFP2-mondneusmaskers.

Omdat het coronavirus via zulke vloeistofdeeltjes wordt overgedragen, is het dus sowieso aan te raden dat een positief getest persoon dit mondmasker draagt. Let wel dat een chirurgisch masker niet goed op het gezicht aansluit, waardoor ongefilterde lucht langs de randen ingeademd en uitgeademd wordt. Behalve de spatweerstand van mondmaskers type IRR, beschermen chirurgische mondmaskers niet tegen besmetting van buitenaf.

Dit type wordt in de meeste gevallen door het RIVM geadviseerd, ook voor medische doeleinden waarbij géén aerosolen gevormd worden. Maskers van het type IRR houden ongeveer 98% van de deeltjes tegen.

Deze maskers kunnen 3 uur aan één stuk gedragen worden. Ze moeten weggegooid en vervangen worden bij vochtvorming of beschadiging.

Het mondmasker beschermt de drager en omgeving tegen cross infecties
Voldoet aan norm EN 14683:2005 type IIR
Verkrijgbaar in de kleur blauw

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen