Evacusafe Evacuatiestoel Excel

€1.029,00 Excl. btw

Evacusafe evacuatiestoelen zijn ontworpen voor een veilige en comfortabele evacuatie van mensen met een mobiliteitsbeperking. Een persoon kan zichzelf tijdens een noodsituatie mogelijk niet uit een gebouw redden vanwege een handicap, letsel, verminderde geestelijke gezondheid of zwangerschap. De evacuatiestoelen zijn ontworpen voor gebruiksgemak op trappen, brandtrappen en vlakke oppervlakken.

Het excel model is het meest verkochte model en zo ontworpen dat deze, indien gebruikt op een rechte trap, bediend kan worden door slechts één persoon. De rupsbanden creëren een wrijving die remmend werkt. Dit vertraagt de afdaling en zorgt zo voor een soepele, gecontroleerde bediening. Als de begane grond eenmaal is bereikt, kan de beugel worden ingeklapt en kan de stoel als een tijdelijke rolstoel worden gebruikt. Door de stevige, vlakke zitting en armleuningen kan de evacué op een comfortabele wijze worden vervoerd. Als de evacuatiestoel niet wordt gebruikt kunt u ze eenvoudig inklappen en netjes ophangen met de bijgeleverde haken. Het materiaal blijft schoon en klaar voor gebruik dankzij de stevige, duurzame kunststof hoes.

Het model is hetzelfde als het standaard model, alleen deze heeft een bredere stoel en heeft een veiligheidsriem voor de borst en benen, wat extra comfort en veiligheid geeft voor de evacué. Daarnaast heeft deze stoel een maximale draagkracht van 182 kg i.p.v. 150 kg vergeleken met het standaard model.

Kenmerken: 

  • Standaard gewicht 13,6 kg 
  • Maximale draagkracht 182 kg 
  • Hoogte (opgevouwen/uitgeklapt) 113 cm / 132 cm 
  • Diepte (opgevouwen/uitgeklapt) 29 cm / 99 cm (max) 
  • Breedte 65 cm 
  • Lengte in gebruik 143 cm

Als u een Evacusafe evacuatiestoel aanschaft bent u verplicht om deze stoel jaarlijks te laten controleren/onderhouden en dient u ook een training te volgen. Tijdens deze training worden de deelnemers getraind in het gebruik van de evacuatiemiddelen en ervaren zij hoe het is om geëvacueerd te worden. De duur van de training bedraagt vier uur en wordt gegeven op een door u gekozen dagdeel. 
Voor meer informatie omtrent (kosten) onderhoud/service contract en verplicht te volgen training, neem contact met ons op.
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen